lördag 17 december 2011

Balettprinsessan

Igår var det äntligen dags för Mollys balettuppvisning. Det gick över förväntan. Jag trodde inte ens att hon skulle våga sig upp på scen, det var trots allt 400 personer i publiken! Men det gjorde hon, och hon dansade hela dansen och var så duktig.

Jag hade tänkt att det skulle vara en vanlig simpel uppvisning, med lite dans och musik. Som man brukar ha i skolan ni vet. Men nej, detta var en riktig show, med specialeffekter och fina uppvisningskläder och massa spex. En proffsig känsla över alltihop.


Det började med en liten tjej som sjöng "Stilla Natt", sen gick hon och la sig i en säng som var uppställd på scenen, jämte en brasa (en sån där oljebrasa som ser ut som en riktig öppen spis). Så kom det in en annan tjej, utklädd till en fe, till låten "when you wish upon a star". Då kom det upp en jättestor stjärna på en filmduk, och en massa rök från en rökmaskin, och låtsassnö uppifrån taket. Det var så fint! Sen var det igång, och grupp efter grupp med små söta flickor och pojkar gick upp för att dansa sina nummer.

Molly dansar i den minsta gruppen, och dom var först med att uppträda. Dom var så fina när dom trippade runt till "Ett svart litet regnmoln". Fick verkligen kämpa emot tårarna som ville tränga ut. Snacka om stolt mamma! Hon hade många kändisar där som tittade på henne. Mormor, Robban, Patrik, Martina, farmor, farfar, Theo, Jenny, Felix, Nina, Kristina och Ingemar. Och jag Jimmy och Melvin såklart!

Det var en kvinna och en man där och sjöng med, "The Prayer" i duo. Det var så sjukt bra! Fick rysningar över hela kroppen. Dom kunde verkligen sjunga bra. När alla grupper dansat klart, så gick alla barnen in tillsammans med tärnljus och dansade till en fin låt som sjöngs live. Uppe på scenen fick dom sätta sig, och balettfröken tackade och tyckte att barnen skött sig jättebra. Sen fick hon en överraskning, alla 62 barn hade med sig varsin ros som dom gav till henne.

Det hela slutade med att en tomte kom indansandes (balett såklart) när alla barnen satt på scenen, och till skrattandes barn och vuxna dansade han i mittgången till "Santa claus is comming to town". Sen dansade han tillsammans med barnen innan dom fick var sin godispåse av honom. Sist marscherade alla barnen ut till den där tomtemarschen som är med i tomtens verkstad.

En sjukt lyckad kväll, och den rundade vi av på Dal Baffo med mamma, Robban, Patrik och Martina, där vi åt oxfiléplanka. Två trötta men glada barn däckade sen vid 22.00!




1 kommentar:

  1. Jag blir ju nästan bölig av att läsa! Va duktig hon är, modig!!
    Hade velat se detta, låter riktigt proffsigt :)

    Ses snart <3


    Vill träffa dina barn snart!

    SvaraRadera