onsdag 13 april 2011

Lite tips och hjälp, tack!

Vad gör man om ens bebis vägrar ta bröstet? Om mjölken sinar och han inte blir mätt? Jag har försökt ge honom oftare för att få igång mjölken, men det verkar inte ge något resultat. När han ätit lite grann så släpper han, skriker och letar desperat efter mat. Jag testar att trycka ut mjölk, men det kommer bara en ynklig droppe...

5 kommentarer:

  1. prata med din bvc sköterska! mitt tips när jag hade så var att amma ofta. typ varje timme. blir det inte bättre eller om man inte orkar så får man ta till ersättning. det är mat det också! man är en bra mamma även fast man inte ammar :) men du kan ju också prova bröstet först och sen ta flaskan efteråt. det dumma med det är ju att han kan föredra flarran mer än bröstet då han vet att den finns där om han tjatar tillräckligt mycket....

    jag är ingen expert men jag hade mkt problem jag med. höll på och krångla med milla i flera veckor. men som sagt, ring bvc!

    lycka till gumman <3

    SvaraRadera
  2. Kaffe! Min mormors tips o det fungerade super bra för att få mer mjölk? vet inte varför.
    Åsa

    SvaraRadera
  3. Det finns ett ställe man kan ta kontakt med som heter amningshjälpen här på internet!
    Min barnmorskas tips va att amma - ge ersättning om han inte blir nöjd - och sedan pumpa... för att få igång det! Men det ta orken ur en efter någon dag... Kolla med BB om du kan få hyra en elektrisk pump? Ge honom INTE flaskan, då kommer han bli bekväm med det och vill inte ta bröstet sen.. ge ist ersättning i kopp eller på sked. Hoppas det löser sig!

    SvaraRadera
  4. Jag har haft samma problem.. Jag har gjort så att hon får amma tills hon blivit förbanad o sen har hon fått ersättning o det har fungerat jätte bra för oss! Sen har jag pumpat för att hålla igång det.. O som malin säger man är verkligen inte en sämre mamma om man inte ammar. Testa det kanske är värt ett försök. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Tack snälla för alla tips. Min söta granna lånade mig just en pump så ska försöka pumpa igång mjölken mer mellan amningar och ersättning.

    <3 TUSEN TACK!

    SvaraRadera