lördag 9 juli 2011

Underbar helg hos pappa och extramamma

I torsdags åkte vi upp till pappa och Yvonnes sommarställe i Södertälje, en idyllisk plats kan man säga! Söta stugor precis vid sjön, och så lugnt. Det var varmt och soligt, och 25 grader i sjön! På kvällen när vi kom upp fick vi en jättegod tomat- och mozarella paj med basilika, sjukt gott.

Igår hittade vi på massa roligt, Molly fick åka segelbåt (utan "flagga") som molly kallar seglet) med morfar och pappa, ut till en liten öde ö i sjön. Dom lekte pirater och morfar var kapten krok. Vi badade flera gånger, och fikade på bryggan. Fiskade gjorde vi också en stund.

Vi bastade (!) i deras vedeldade bastu, trots att det var 35 grader ute. Det var bland det goaste jag gjort. När man klev in höll man på att storkna, men när man kom ut så kändes det nästan kyligt, och ett dopp i sjön på det så kände man sig så fräsch!

På kvällen lagade pappa mat i sitt fina utekök (han var rätt stolt över sin bjässe till gasolgrill som hade ALLT). Vi fick vitvinsgrillad fläskytterfilé, råstekt färskpotatis med smör och persilja, och en helt underbar champinjonsås! Vi kommer åka upp mer i sommar, det var ett riktigt paradis.

Stugorna sett från bryggan

Smaskig middag på fredagskvällen

Här skymtas pappas fina utekök

Vattenkrig!

Tänk att öppna upp dörrarna på morgonen
och mötas av denna vy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar